Στη δημοσιότητα βγήκε το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή το οποίο επιβεβαιώνει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής γνώριζε για τις βαλίτσες του Παντσέρι στο διαμέρισμά της.

Όπως είχε μεταδώσει το MEGA, κατά την πρώτη ανάκριση μέσα στο διαμέρισμα της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία του ανακριτή Κλεζ, η κ. Καϊλή είχε πει ότι μπαινόβγαιναν βαλίτσες του Παντσέρι, όπως φαίνεται και στο ένταλμα σύλληψης που δημοσιεύτηκε.

Σχετικά με τον άντρα της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είχε τονίσει ότι γνώριζε για τη συνεργασία του με τον Παντσέρι και μάλιστα του έλεγε ότι ξοδεύει πολύ χρόνο για αυτό και ότι η ίδια δεν είχε καμία σχέση.

Στις μετέπειτα ανακρίσεις της μάλιστα, φέρεται να είπε ότι ο Παντσέρι μάλλον εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική της ασυλία και «έκρυβε» τις βαλίτσες με τα μετρητά στο σπίτι της.

Συνεχίζεται η έρευνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Βέλγοι ψάχνουν όλα τα μηνύματα που υπάρχουν στα κινητά της κ. Καϊλή και του συζύγου της και ρωτούν για τα πρόσωπα που συναναστράφηκαν.

Η έρευνα εστιάζει στις νέες καταθέσεις που θα κάνει ο Αντόνιο Παντσέρι, τι άλλα ονόματα θα δώσει πάντα στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει με τις βελγικές Αρχές.

Επισημαίνεται ότι μεγάλη σημασία έχει ποιους θα «δώσει» ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής στο Κατάρ, καθώς η πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν ήταν αυτός ο εγκέφαλος αλλά ο μεσάζων.

Εν ολίγοις η ενεργητική δωροδοκία, αυτός δηλαδή που «λαδώνει», ήταν ο πελάτης του, το Κατάρ, και η παθητική δωροδοκία, αυτοί που λαδώθηκαν, ήταν ευρωβουλευτές, με τον ίδιο να έχει τον ρόλο του μεσάζοντα.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr