Ο βελγικός Τύπος φέρνει στο φως της δημοσιότητας συνεχώς νέα στοιχεία για την υπόθεση Qatar gate, στην οποία πρωταγωνιστεί η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. 

Και μπορεί η Εύα Καϊλή να πήρε προθεσμία έως τις 22 Δεκεμβρίου οπότε και θα μάθει αν θα προφυλακιστεί ή όχι αλλά η εφημερίδα Le Soir δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση. 

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα, Le Soir οι έρευνες πηγαίνουν πολύ πίσω στο 2021. Τότε, η Κρατική Ασφάλεια του Βελγίου, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών άλλων πέντε ευρωπαϊκών κρατών, ερευνούσαν την υπόθεση η οποία μάλιστα κρίθηκε “ζήτημα εθνικής ασφάλειας” στην κατηγορία της προσπάθειας επηρεασμού δημοκρατικών διαδικασιών.

Η εφημερίδα, αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των υπόπτων επί μήνες και όταν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία, η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση της μη εμφάνισης της Εύας Καϊλή ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες και της αναβολής που πήρε για τις 22 Δεκεμβρίου έδωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο δικηγόρος της Αντρέ Ριζόπουλος. 

Όπως είπε η κα Καϊλή θα μείνει στην φυλακή μέχρι τότε ενώ οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί της αναμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Ο δικηγόρος της εξηγώντας γιατί δεν εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών η πελάτης του είπε ότι αυτό έγινε γιατί υπήρχε απεργία στην φυλακή. Και έτσι, συμπλήρωσε, συμφωνήθηκε να δοθεί η αναβολή και να μάθουμε την ετυμηγορία για την προφυλάκισή της ή μη στις 22 Δεκεμβρίου.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr