Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση Qatargate. Θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η σύσκεψη των δικαστών προκειμένου μέσα στην ημέρα να υπάρξει η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καϊλή, όπως και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο σύντροφος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα και υποστηρίζει ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ.

Στην υπόθεση του Qatargate εμπλέκεται επίσης ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ακόμη δύο άτομα που συνελήφθησαν την Παρασκευή από την ομοσπονδιακή αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών περί διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι νέες φωτογραφίες από τα χρήματα σε βαλίτσες

Νέες εικόνες από τα χρήματα σε βαλίτσες που βρέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο Qatargate, στο οποίο κατηγορείται ότι εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Βελγίου. Στις εικόνες φέρεται να συμπεριλαμβάνεται η βαλίτσα που είχε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες στην επιχείρηση της Παρασκευής.

«Στο πλαίσιο φακέλου από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Στο μεταξύ, η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’Echo γράφει σήμερα ότι τα χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Qatargate, απασχολούν το έργο των ανακριτών. Ένα μέρος αυτών μεταφέρθηκε στο Βέλγιο.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr