Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το Qatargate και την εμπλοκή της προφυλακισμένης Εύα Καϊλή σε αυτό.

Το ένταλμα σύλληψης της πρώην αντιπροέδρου της ευρωβουλής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είναι όντως ο εγκέφαλος του σκανδάλου. Το ένταλμα φέρει ημερομηνία 9/12/2022 και σε αυτό αναφέρεται πως η Ευα Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα μέσω του Τζιόρτζι.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες και δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες. Επίσης, παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα, ενώ τονίζει ότι δεν ήξερε ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε εμπλοκή στο Qatargate.

Σύμφωνα με απόσπασμα από τη σελίδα 2 του εντάλματος προκύπτει ότι η «κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο».

Ενώ στη σελίδα 3 αναφέρεται πως «από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (σ.σ έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την ‘Ολλανδέζα’. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: “Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει”».

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τον διεθνή Τύπο, η «Ολλανδέζα» είναι μια Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία δεν μιλούσε υπέρ του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και ο Τζιόρτζι ζητούσε από την Εύα Καϊλή να σταματήσει τις επαφές μαζί της.

Πηγή: madata.gr