Στη φυλακή θα παραμείνει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatar Gate όπως αποφάσισαν οι Αρχές του Βελγίου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου, μετά την απολογία της ενώπιον των δικαστών, αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση.

Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα μπορέσει εκ νέου να ζητήσει την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα.

Η Εύα Καϊλή ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι», επιμένοντας πως είναι αθώα, ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν. 

Στην ανακοίνωση της βελγικής Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για την φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου της Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προ-συμβούλιο επιβεβαίωσε την προδικαστική κράτηση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου τμήματος του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου.

Καταγγέλλει βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα ο δικηγόρος της

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η πελάτισσά του ήταν καταβεβλημένη και μίλησε για βασανιστήρια: «Ηταν αρκετές ώρες στην απομόνωση της είχαν πάρει το μπουφάν η ίδια είχε ζητήσει νέο μπουφάν γιατί κρύωνε αλλά δεν της το έδωσαν ενώ δεν την άφησαν να φροντίσει τον εαυτό της». 

Πληροφορίες από τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή αναφέρουν ότι παρέμεινε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή. Δηλαδή ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς. Μένει πλέον να φανεί αν η εισαγγελία θα επηρεαστεί από την συνεργασία του Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές και τι έχει ήδη πει.

Ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση στις βελγικές φυλακές πάνω από ένα μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Πηγή: madata.gr