Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Qatargate, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται η Εύα Καϊλή αλλά και ο Ιταλός σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η Corriere della Sera μεταδίδει πως ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι «μίλησε επί ώρες» και τον προσομοιάζει ως «ένα ποτάμι που υπερχειλίζει με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή». Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα «οι δηλώσεις του Τζιόρτζι συμβάλλουν στα πλαίσια της έρευνας που θα επιτρέψει στους Βέλγους ερευνητές να παρατείνουν ή, τουλάχιστον αρχικά, να βρουν καθοριστική επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρώσει» μέχρι τώρα.

 «Πριν από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πατέρας της Εύας Καϊλή είχε συλληφθεί την Παρασκευή καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες» συνεχίζει η Corriere della Sera.

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζιόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζιόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή” σύμφωνα με την εφημερίδα.

Qatar Gate: Φωτογραφία από τα χρήματα που εντοπίστηκαν στα σπίτια της Καϊλή και του Παντσέρι – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Ο Τζιόρτζι – ολοκληρώνει η Corriere della Sera – μπορεί να είχε πολλά να πει, και πολλά πρέπει να είπε το Σάββατο, αφού ο ανακριτής Michel Classe αναγκάστηκε να αναβάλλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις καταθέσεις του.

Το θέμα των ερωτήσεων δεν μπορεί παρά να ήταν αυτό των χρημάτων, που από τη Fight Impunity μπορεί να πέρασαν στην Καϊλή και σε άλλα πρόσωπα, επίσης το θέμα των δραστηριοτήτων της ΜΚΟ που ίδρυσε το 2019 ο Panzeri, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έρευνα έχει ένα παρακλάδι που φτάνει μέχρι την Ιταλία, όπου η σύζυγος και η κόρη του Panzeri βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην περιοχή του Μπέργκαμο και στο Μιλάνο, όπου έγινε έρευνα στο σπίτι του Τζιόρτζι.

Ertnews.gr

Πηγή: madata.gr