Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος βρίσκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που έχει ξεσπάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή, η οποία προφυλακίστηκε για το «Qatargate», μετά τη μεγάλη επιχείρηση των βελγικών αρχών για χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ.

Η ευρωβουλευτής φαίνεται πως διατηρούσε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι.

Στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, η Εύα Καϊλή είχε δημιουργήσει την εν λόγω εταιρεία real estate της οποίας η σύσταση έγινε στις 30 Νοεμβρίου του 2022. Ως μετοχικό κεφάλαιο είχαν οριστεί τα 1.000 ευρώ, ενώ ως μέτοχοι είχαν οριστεί η κ. Καϊλή μαζί με τον σύζυγό της, από 500 ευρώ ο καθένας.

Διαχειριστής της εταιρείας δεν είναι η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της, Φραντζέσκο Τζόρτζι. Αυτό που φέρεται να επιχειρούσε το ζευγάρι, θα ήταν μέσω της εταιρείας να «ξεπλύνουν» το ποσό που βρέθηκε στην κατοχή τους σε μετρητά και το οποίο ανέρχεται στα 750.000 ευρώ.

Γι’ αυτόν τον λόγο παρενέβη και η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε συνεργασία βελγικών και ελληνικών αρχών.

Μάλιστα πριν από 5 μέρες, στις 8 Δεκεμβρίου, έγινε η καταγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο που τηρείται στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διαδρομή του χρήματος είναι ακόμη άγνωστη στις αρχές ωστόσο πολλές φορές το ξέπλυμα μαύρου χρήματος γίνεται μέσω αγοράς ακινήτων. Άγνωστο παραμένει το πώς θα έρχονταν αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα, χωρίς να γίνει αντιληπτή η μεταφορά από τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: madata.gr