Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση του HIV συνεχίζει δυστυχώς να υπάρχει η άγνοια, ο φόβος και ο κοινωνικός στιγματισμός των οροθετικών,τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς και στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Αth Checkpoint. 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες προόδους, η θνησιμότητα έχει μειωθεί και η καθημερινότητα των ασθενών έχει βελτιωθεί. Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι ,απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη διάγνωση και η συστηματική πρόσβαση στη θεραπεία. 
Υποστήριξε, επίσης, ότι «ο τερματισμός της πανδημίας του AIDS μέχρι το 2030, που αποτελεί στόχο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, ανήκει στους ειδικούς. Η καταπολέμηση όμως της προκατάληψης και σε αυτόν τον τομέα ανήκει σε μας τους ίδιους. Ας κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην υποφέρει από αδικαιολόγητες διακρίσεις».
Κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου,  Ελευθέριος Μπούλιας και στη συνέχεια μετέβησαν στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, όπου ενημερώθηκε από τον συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Χρήστο Μιχαηλίδη, παρουσία του διευθυντή Γιώργου Αδάμη και του επιμελητή Νικόλαου Παΐσιος.  
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης «Athens checkpoint» στο Μοναστηράκι, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της «Θετικής Φωνής» Νίκος Δέδες και η ‘Αννα Ζάκοβιτς, υπεύθυνη της Aids Healthcare Foundation στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του εξεταστηρίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr