Με μεγάλες εντάσεις μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης.

Σφοδρές συγκρούσεις με αλληλοκατηγορίες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έλαβαν χώρα στην ολομέλεια της Βουλής την πρώτη ημέρα της πρότασης δυσπιστίας. Μάλιστα στην κόντρα του Άδωνη Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη πρωταγωνίστησε και ο σκύλος του γνωστού κόμικ Λούκι Λουκ.

«Διάβαζα ένα κόμικ. Σε αυτό υπήρχε ένας σκύλος -ομοιάζει κάπως- που τον έλεγαν Ραντανπλάν. Από σήμερα ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων ας ονομάζεται Ραντανπλάν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Κατέβασε το χέρι σου όταν μιλάω. Δεν αθωώθηκες θα ερευνηθούν ξανά τα πάντα» απάντησε ο κ. Πολάκης.

«Τον αποκάλεσε Ρατανπλάν τον κ. συνάδελφο. Σκύλο. Υπουργός στο κοινοβούλιο να αποκαλεί συνάδελφό του σκύλο και να μην ντρέπεται κανείς εδώ μέσα» σχολίασε ο κ. Βελόπουλος.

Η κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη συνεχίστηκε λίγο αργότερα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου που επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο προκάλεσε νέο κύκλο έντασης με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη να σηκώνεται όρθιος για να επιβάλλει την τάξη.

«Δεν μπορεί ο κ. Ράμμος να εξελίσσεται ντελίβερι μπόι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είναι η ΑΔΑΕ; Τσιφλίκι του πατέρα του; Είναι η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συριζαϊκός κρυφός άσσος. Δεν είναι αμερόληπτος ο κ. Ράμμος είναι μειωμένης αξιοπιστίας» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Άπλετο φως»

Τη διαλεύκανση για την υπόθεση της παρακολούθησής του και της τιμωρίας των ενόχων ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από εμένα. Θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση…είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Με τι εκβιάζεται ο Χατζηδάκης και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε;» αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί …«δια την υποθέσιν του» , όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στην κόντρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και τις διαρροές από την ΑΔΑΕ ενεπλάκησαν και μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Η ίδια ανέδειξε ότι συμμετείχε έμμεσα στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου διορισμένη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής και νομίζω ότι, επίσης σε τηλεοπτική της παρουσία σήμερα, το ίδιο μέλος είπε ότι είχε περάσει και από την Ε.Υ.Π.. Έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης αυτής όσο εξελίσσεται. Ε.Υ.Π., συμμετοχή στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητη Αρχή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Aυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πίεση για ένα ζήτημα στενάχωρο σε κάθε κράτος δικαίου. Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι στο να φτάνει κανείς στη διασπορά τέτοιων ειδήσεων και στην κατασκευή σεναρίων νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση» δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Αικατερίνη Παπανικολάου.

Η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr