Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η πολιτική σύγκρουση στη βουλή, με τα κόμματα να ασκούν δριμεία κριτική και να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά. Μετά από ένα τριήμερο αντιπαράθεσης εφ’ όλης της ύλης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η συζήτηση κορυφώνεται το απόγευμα στη Βουλή, με την ονομαστική ψηφοφορία.

Όταν στο βήμα βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώθηκε κι ένα επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας» και «βλαξ», με τον Κώστα Τασούλα να τον καλεί να το… ξανασκεφτεί και στην αίθουσα της Ολομέλειας να επικρατεί χαμός.

 Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος διαρκώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν με τόλμη. Μου θυμίζει το παλιό πρωτοσέλιδο “ένοχος ή βλαξ” και μάλλον προτιμήσατε το δεύτερο».

Μετά την τελευταία φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν και άρχισαν να φωνάζουν.

 Εκεί, αποφάσισε να παρέμβει ο πρόεδρος της Βουλής, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανασκεφτεί τα λεγόμενά του.

«Κύριε πρόεδρε, να σκεφτείτε αυτές τις εκφράσεις, είναι άλλης τάξεως. Άλλο πολιτική αντιπαράθεση… », είπε ο Κώστας Τασούλας.

Αυτή παρέμβαση εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα, που ωρυόμενος, απάντησε στον πρόεδρο της Βουλής: «κύριε πρόεδρε της Βουλής, επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι! Δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική μου παρουσία, την πολιτική μου τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής! Σας παρακαλώ λοιπόν, να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία!».

«Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, για να σας προστατεύσω το είπα αυτό» απάντησε ο Κώστας Τασούλας.

Πηγή: madata.gr