Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που υπέβαλαν χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας και 87 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Μετά τη συζήτηση σε έντονους τόνους που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αναμένεται σήμερα στις 09:00 που ξεκινάει και πάλι η κοινοβουλευτική διαδικασία, να κορυφωθεί την Παρασκευή (27/1/23) στις 4 το απόγευμα κλείνοντας έτσι το τριήμερο της συζήτησης στη Βουλή.

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ ουσιαστικά είναι η πρώτη μεγάλη «μάχη» στον δρόμο για τις κάλπες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης όλοι οι ομιλητές κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους με τις αντεγκλήσεις από τα έδρανα να είναι συνεχείς και το προεδρείο να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία της συζήτησης, λέγοντας ότι έχει προγραμματιστεί τόσο για χθες Τετάρτη (25/1) όσο και σήμερα Πέμπτη (26/1) μέχρι τις 3 τα ξημερώμα ώστε να ολοκληρωθεί άρον άρον την Παρασκευή το μεσημέρι, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Δείτε live: 

Πηγή: madata.gr