Απαντήσεις για τo exit poll και την αποτυχία να προβλέψουν την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έδωσαν οι δημοσκόποι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Metron Analysis», Στράτος Φαναράς αναφέρθηκε στις αποτυχία των δημοσκοπήσεων να καταγράψουν την μεγάλη διαφορά των 20 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Όλες οι δημοσκοπήσεις έκλεισαν την Πέμπτη. Ενώ είναι πολύ γνωστό ότι συνέβη αυτό με τον κ. Κατρούγκαλο το οποίο συμπαρέσυρε το τελευταίο 48ωρο και η ιστορία της Χρυσής Αυγής τα ποσοστά και την όποια δυναμική είχε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα κάτω», είπε ο Στράτος Φαναράς.

Και συνέχισε: «Είναι ανακρίβεια ότι δεν υπήρξε έρευνα που να παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 25%. Είναι λάθος. Υπήρξαν δικές μας έρευνες που παρουσίασαν μέχρι και 21 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Γιατί χάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ
Στην ερώτηση γιατί έπεσε έξω το exit poll o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Metron Analysis» απάντησε: «Από τα 8 κόμματα τα 7 ήταν μέσα στο εύρος τους. Το μόνο κόμμα που δεν ήταν μέσα στο εύρος του ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν ήρθε στο 23,5 αλλά παρακάτω, στο 20 και κάτι. Άρα χάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τον χάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι θεωρήσαμε ότι αν πράγματι η υποεκτίμηση που είχαμε ή οι αρνήσεις που είχαμε γύρω στο 17% και όχι τα τερατώδη νούμερα που λέγονταν χθες προέρχονταν κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε αυτό να το λάβουμε υπόψη μας».

Και συνέχισε: «Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη που χάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά θέλω και εσείς να πάρετε υπόψη σας ότι αυτό έγινε σε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιες ήταν οι συγκριμένες συνθήκες. Απειλές. Για παράδειγμα η ”Metron Analysis” έχει απειληθεί από σωρεία στελεχών ότι σήμερα θα είχαν εγκατασταθεί εδώ εισαγγελείς.

Όταν ρωτήθηκε από ποια στελέχη υπήρχαν απειλές κατά των δημοσκόπων ο Στράτος Φαναράς τόνισε: «Του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια αλλά και διαφόρων άλλων διάσπαρτων. Έχει ειπωθεί ότι πρέπει να πάει ο εισαγγελέας».

Δημοσκόποι: Ξέραμε ότι η διαφορά ήταν 20 μονάδες – Δεν το λέγαμε επειδή μας απειλούσαν

Πηγή: madata.gr