Το επόμενο iPhone θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα από το συνηθισμένο για φέτος, δήλωσε ο CFO της Apple, Luca Maestri, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης κερδών την Πέμπτη.

«Όπως γνωρίζετε, πέρυσι ξεκινήσαμε να πουλάμε τα νέα iPhones τον Σεπτέμβριο. Φέτος, προβλέπουμε ότι η προσφορά θα είναι διαθέσιμη λίγες εβδομάδες αργότερα» είπε. Ως αποτέλεσμα, το φημολογούμενο iPhone 12 αναμένεται να φτάσει τον Οκτώβριο. Το περσινό iPhone 11 κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η καθυστέρηση πιθανώς να σχετίζεται με την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, την οποία ο COVID-19 διέκοψε όταν ξέσπασε σε όλη την Κίνα τον Ιανουάριο. Είναι επίσης πιθανό η εταιρεία να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να οριστικοποιήσει τα εξαρτήματά της, μιας και το επόμενο iPhone φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει συνδεσιμότητα 5G.

Στο μεταξύ, η πανδημία δεν έχει σταματήσει τον κόσμο από το να αγοράζει τα υπάρχοντα iPhones. Την Πέμπτη, η Apple ανέφερε τα κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι πωλήσεις του προϊόντος αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση, παρά τον οικονομικό αντίκτυπο από τον COVID-19.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Apple κέρδισε έσοδα 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις smartphones, χάρη εν μέρει στο iPhone SE. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το μοντέλο τον Απρίλιο με αρχική τιμή στα 399 δολάρια, και, προφανώς, οι πελάτες το άρπαξαν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, χαρακτήρισε την άφιξη του προϊόντος ως μία «ισχυρή κυκλοφορία».

«Το iPhone 11 εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές smartphone μας, αλλά το iPhone SE βοήθησε τα αποτελέσματά μας», είπε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης κερδών. Ένας άλλος παράγοντας που βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων iPhone ήταν το «οικονομικό ερέθισμα» των κυβερνήσεων που προωθούσαν στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον CFO της Apple, οι πωλήσεις προϊόντων της εταιρείας μειώθηκαν αρχικά τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου, όταν οι εντολές του lockdown εξαιτίας του COVID-19 προκάλεσαν πολλούς καταναλωτές να μείνουν στο σπίτι. Ωστόσο, οι πωλήσεις άρχισαν να αυξάνονται τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν τα καταστήματα λιανικής άρχισαν να ανοίγουν ξανά.

Η ζήτηση για όλα τα άλλα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Mac και iPad, αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Λόγω του COVID-19 και της ανάγκης για εργασία από το σπίτι, πολλοί καταναλωτές αγοράσαν φορητούς υπολογιστές για τον εαυτό τους ή για παιδιά τους, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων υπολογιστών.

Τα συνολικά έσοδα της Apple για το τρίμηνο αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 59,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: gr.pcmag.com

Πηγή: thestival.gr