Η κατοχή επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που θέλει να πετύχει στη σημερινή ψηφιακή εποχή
Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα κατασκευής ιστοσελίδας για την επιχείρησή τους. Η κατοχή επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που θέλει να πετύχει στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Παρέχει τη δυνατότητα για την προβολή της επωνυμίας, των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης σε δυνητικούς πελάτες, ενώ παράλληλα χρησιμεύει ως ισχυρό εργαλείο δημιουργίας νέων πελατών και πωλήσεων. Πόσο μπορεί όμως να κοστίσει μια ιστοσελίδα; Πότε αξίζει τα χρήματά της, πότε πληρώνει κάποιος «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», πού υπάρχουν μικρές παγίδες και πως μπορείτε να κάνετε καλή επιλογή web designer για την δημιουργία της ιστοσελίδας σας.

Το κόστος για τη δημιουργίας μιας ιστοσελίδας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, ο αριθμός των σελίδων, οι δυνατότητες και οι λειτουργίες που απαιτούνται, καθώς και η τεχνογνωσία και το μέγεθος της εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδας ή του ελεύθερου επαγγελματία που προσλαμβάνεται.

Κάνοντας μια αναζήτηση στην ελληνική αγορά για κατασκευή μιας ιστοσελίδας παρουσίασης θα βρούμε τιμές από 50€ μέχρι 1.000€.

Ένας ιστότοπος με προηγμένες δυνατότητες όπως δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου e-shop ή κατασκευή website car rental με σύνδεση μέλους ή προσαρμοσμένες ενσωματώσεις μπορεί να κοστίζει από 1.000-10.000€ ή και περισσότερο.

Φυσικά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που πολύ μεγάλες εταιρείες ένα απλό site ή ένα luxurious blog μπορεί να το χρεώσουν 50.000€.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα μιας πολύ οικονομικής ιστοσελίδας

Από τα παραπάνω κόστη μπορούμε να καταλάβουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο εύρος τιμών στην αγορά για το “αντίστοιχο” προϊόν.

Για να ξεδιαλύνουμε όμως το τοπίο ας προχωρήσουμε στα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα στη δημιουργία οικονομικής ιστοσελίδας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός πολύ οικονομικού ιστότοπου είναι ότι είναι προσιτός, καθιστώντας τον μια εξαιρετική επιλογή για μικρές ή νεοφυείς επιχειρήσεις με περιορισμένο προϋπολογισμό.

 • Δεδομένου ότι μία πολύ οικονομική ιστοσελίδα συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση προκατασκευασμένων και βασικού σχεδιασμού, μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και εύκολα, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται.
 • Δεδομένου ότι μία οικονομική ιστοσελίδα συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση ευρέως διαδεδομένων δωρεάν CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) πχ. wordpress α) συνοδεύεται από πολλά δωρεάν πρόσθετα γεγονός που μειώνει το κόστος σε μελλοντικές προσθήκες και αναβαθμίσεις και β) μπορεί να τη διαχειριστεί εύκολα οποιοσδήποτε άλλος webdesigner στο μέλλον σε περίπτωση που λήξετε τη συνεργασία σας με την αρχική εταιρεία κατασκευής.
 • Με απλό σχεδιασμό και βασικά χαρακτηριστικά, μια πολύ οικονομική ιστοσελίδα απαιτεί συνήθως ελάχιστα πάγια κόστη για την συντήρησή της.

Προχωρώντας στα μειονεκτήματα μιας πολύ οικονομικής ιστοσελίδας στην κατασκευή της θα δούμε ότι συνήθως

 • Έχει περιορισμένες δυνατότητες και λειτουργίες, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη για αναβάθμιση στο μέλλον.
 • Ένας πολύ οικονομικός ιστότοπος συχνά συνοδεύεται από προκατασκευασμένα πρότυπα που μπορεί να μην είναι προσαρμόσιμα, οδηγώντας σε ένα γενικό σχέδιο που δεν ξεχωρίζει ή δεν αντικατοπτρίζει τη μοναδική επωνυμία της επιχείρησης.
 • Μια πολύ οικονομική ιστοσελίδα μπορεί να μην μπορεί να είναι επεκτάσιμη στο μέλλον.
 • Και τέλος ο Server που είναι τοποθετημένη η ιστοσελίδα να έχει περιορισμένες δυνατότητες και δεν θα είναι ικανός να χειριστεί μεγάλες ποσότητες επισκεψιμότητας ή δεδομένων, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανάγκη για αναβάθμιση.

Συνοψίζοντας, ενώ ένας πολύ οικονομικός ιστότοπος μπορεί να είναι μια ελκυστική επιλογή για όσους έχουν μικρό προϋπολογισμό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν και τις πιθανές μελλοντικές ανάγκες πριν λάβετε την απόφαση σας.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα μιας πολύ ακριβής ιστοσελίδας

Από την άλλη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας πολύ ακριβής ιστοσελίδας είναι τα παρακάτω:

 • Μια πολύ ακριβή ιστοσελίδα συχνά σχεδιάζεται και αναπτύσσεται από επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης που μπορούν να δημιουργήσουν έναν μοναδικό και υψηλής ποιότητας ιστότοπο που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
 • Μια πολύ ακριβή ιστοσελίδα μπορεί να προσφέρει προηγμένες δυνατότητες και λειτουργίες, όπως προσαρμοσμένες ενσωματώσεις, πολύπλοκα εφέ και διαδραστικά στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και να βοηθήσουν στην επίτευξη επιχειρηματικών στόχων.
 • Ένας πολύ ακριβός ιστότοπος οφείλει να τοποθετηθεί σε Server με αυξημένες δυνατότητες για να χειρίζεται μεγάλες ποσότητες κίνησης και δεδομένων, καθιστώντας τον κατάλληλο για επιχειρήσεις με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Προχωρώντας στα μειονεκτήματα μιας πολύ ακριβής ιστοσελίδας

 • Πρώτο και σημαντικότερο είναι το υψηλό κόστος για επιχειρήσεις περιορισμένο προϋπολογισμό.
 • Ένας πολύ ακριβός ιστότοπος μπορεί να απαιτεί περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί, καθώς συχνά περιλαμβάνει μια προσαρμοσμένη διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης που απαιτεί εκτεταμένο σχεδιασμό και δοκιμές.
 • Ένας πολύ ακριβός ιστότοπος μπορεί να απαιτεί συνεχή συντήρηση, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων και αναβαθμίσεων, κάτι που μπορεί να αυξήσει το συνολικό κόστος με την πάροδο του χρόνου.

Συνοψίζοντας, ενώ ένας πολύ ακριβός ιστότοπος μπορεί να προσφέρει σχεδιασμό υψηλής ποιότητας, προηγμένες δυνατότητες και επεκτασιμότητα, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους λόγω του υψηλού κόστους και του μεγαλύτερου χρόνου ανάπτυξης. Είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τις επιχειρηματικές ανάγκες και τον προϋπολογισμό πριν αποφασίσετε για μια στρατηγική ανάπτυξης ιστότοπου.

Πότε μια φθηνή ιστοσελίδα μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ ακριβή

Είναι συχνό φαινόμενο μία αρχικά φθηνή ιστοσελίδα τελικά να κοστίσει περισσότερο από μια ακριβή ιστοσελίδα. Αυτό μπορεί να συμβεί:

 • Αν αρχικά έχει περιορισμένες δυνατότητες αποθήκευσης ή Traffic και χρειάζεται αναβαθμίσεις για να καλύψει τις ανάγκες της.
 • Αν αρχικά να έχει χαμηλής ποιότητας σχεδιασμό, κώδικα και αργό φόρτωμα, και τελικά να απαιτηθεί η αντικατάστασή της με μια νέα ιστοσελίδα.
 • Όταν το site κατασκευαστεί με πολύ χαμηλό κόστος (ή ακόμη και δωρεάν), αλλά η ετήσια συντήρησή της να είναι πολύ ακριβή, μερικές φορές ακόμη και ακριβότερη από το κόστος κατασκευής της.

Συνοψίζοντας είναι σημαντικό να βρεθεί η χρυσή τομή για να κατασκευαστεί μια αξιόπιστη ιστοσελίδα υψηλής ποιότητας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησής σας, με μειωμένα κόστη κατασκευής και συντήρησης.

Πηγή: news.gr

Πηγή: madata.gr