Σάλο σε Αθήνα και Βρυξέλλες προκαλεί η υπόθεση του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος, σύμφωνα με πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές, με καταγγελίες για βαριά ποινικά αδικήματα.
Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης καταγγέλλεται για βαριά ποινικά αδικήματα που αφορούν κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος Ελληνίδας νομικού που δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες.

Η καταγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αρχικά ανώνυμα, τον Ιανουάριο του 2020. Δύο μήνες μετά, η  καταγγέλλουσα προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Η υπόθεση έγινε γνωστή απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, όταν η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε πως κινούνται οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, τρία χρόνια μετά την καταγγελία σε βάρος του.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε εκτός κόμματος τον ευρωβουλευτή.

Ο Νίκος Γιαννής, δικηγόρος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» διευκρίνισε ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα μία γυναίκα να κάνει την καταγγελία της, χωρίς να αναφέρει το όνομα του δράστη.

Σε ερώτηση γιατί οι αρχές του Βελγίου καθυστέρησαν περί τα δυόμισι χρόνια να «προχωρήσουν» την υπόθεση ο Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος, εξήγησε: «Υπάρχει μία διεθνής σύμβαση που έχει υπογράψει και το Βέλγιο και η Ελλάδα κι αφορά την προστασία των κακοποιημένων γυναικών. Στην σύμβαση αυτή αναφέρεται σε άμεση παρέμβαση των αρχών, αλλά και για αποτελεσματικότητα. Εδώ, δυστυχώς η βελγική δικαιοσύνη δεν έχει επιδείξει ταχύτητα. Αναμφίβολα, για εμένα υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση που δείχνει ένα κακό πρόσωπο της βελγικής δικαιοσύνης».

Ο Νίκος Γιαννής, δικηγόρος στις Βρυξέλλες τόνισε ότι είναι μία δυσάρεστη κατάσταση, καθώς η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρωβουλή έχει έναν ευρωβουλευτή στην φυλακή, της Χρυσής Αυγής, μία περίπτωση αποφυλακισμένης και τώρα το συμβάν με τον Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννής ένας δικηγόρος στην αγορά έξω έχει την δυνατότητα να ψάξει στην αστυνομία αν υπάρχει καταγγελία για κάποιον Έλληνα ευρωβουλευτή

Ο Σπύρος Πώρος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μίλησε σχετικά με το συμβάν: «Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή».

Σε ερώτηση προς τον κ. Πώρο αν γνώριζε τον Αλέξη Γεωργούλη απάντησε: «Τον έχω φωτογραφίσει. Τον γνώρισα όταν έμενε στην Νέα Υόρκη, τον έχω φωτογραφίσει με τον Νία Βαρντάλος».

Στην συνέχεια ο κ. Γιαννής μίλησε για τον θεσμό της ασυλίας: «Η ασυλία προστατεύει την δημοκρατία, δεδομένου ότι ο οποιοσδήποτε που κατηγορείται δεν είναι εξ ορισμού ένοχος, αλλά είναι αιρετός, επομένως είναι υποκείμενο σε ψήφους για αυτό ακριβώς υπάρχει και ο θεσμός της ασυλίας. Η ασυλία δεν είναι προσωπικό προνόμιο».

Ερωτηθείς ο κ. Πώρος πώς πήρε την απόφαση να μπει στον στίβο της πολιτικής είπε: «Από το να κάθεσαι στον καναπέ σου και να κάνεις σχόλια στο facebook είναι καλύτερα όλοι να είμαστε ενεργοί και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι χρήσιμοι στην κοινωνία».

Πηγή: madata.gr