Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης τόνισε πως η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι αυξημένη, λόγω των κινδύνων που επιφυλάσσει η πανδημία, ενώ τόνισε πως θα υπάρχει κριτική χωρίς υπερβολές.

«Η κυβέρνηση θα δεχθεί την καλόπιστη κριτική, όμως δεν θα πρέπει να φτάνουμε στα όρια της υπερβολής και της αστειότητας» συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του έδειξε ότι έχει τη αντίληψη και την πολιτική πρακτική του μονάρχη, που νομοθετεί για τους άλλους και όχι για τον ίδιο», προσθέτοντας ότι είναι αστείος ο συμψηφισμός ότι και στις περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνουν τα ίδια.

Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, χαρακτηρίζοντάς τον «θλιβερή πολιτική προσωπικότητα», ενώ σημείωσε πως ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απηύθυνε κάλεσμα σε πορεία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε όσα ακούστηκαν.
«Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού (Χριστόδουλου Στεφανάδη), την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

«Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί σφόδρα την προσπάθεια του κύριου πρωθυπουργού. Όμως τι κάνει εκεί πέρα ο Μητσοτάκης; Είναι ένα δύσκολο ταξίδι που θέλει να δείξει ότι κανένα μέρος της ελληνικής επικράτειας δεν μένει χωρίς τη φροντίδα του πρωθυπουργού για το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Προσκαλείται από τον τοπικό βουλευτή που τυγχάνει να είναι γιατρός και πριν μία εβδομάδα όλοι επαινούσαμε τον κ. Στεφανάδη για την έρευνά του για την κολχικίνη. Ανεβαίνει πάνω για δέκα λεπτά σε ένα τραπέζι με λίγα άτομα. Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα, επικοινωνιακό είναι» είπε.

Πηγή: madata.gr