Νέες αποκαλύψεις κάνει το Politico σχετικά με την Εύα Καϊλή και την εμπλοκή της στο Qatar Gate. Το Politico αναφέρει ότι «αρκετά εκατομμύρια ευρώ» παραδόθηκαν στους βασικούς υπόπτους του σκανδάλου. Το δημοσίευμα επικαλείται το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της Εύας Καϊλή.

 «Σημαντικά χρηματικά ποσά πληρώθηκαν κρυφά σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ» αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν χρήματα σε βαλίτσα ενώ με μετρητά είχε εντοπιστεί και ο πατέρας της στην επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το Politico.

Στο ένταλμα περιγράφεται, επίσης, ένα κύκλωμα με έδρα τις Βρυξέλλες το οποίο ενεργούσε από το 2021 για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Αλί μπιν Σαμίχ Αλ Μάρι. Σημειώνεται, επίσης, ότι το Κατάρ «έτρεχε» τις υποθέσεις του μέσω του Αντόνιο Παντσέρι.

 «Ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ φαίνεται ότι έλεγχε τις δραστηριότητες του Παντσέρι» διευκρινίζεται  στο ένταλμα σύλληψης της Καϊλή.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «η έρευνα έδειξε ότι οι εντολές δίνονταν από τον κ. Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορουμένης, Φραντσέσκο Τζιόρτζι».

Οι συντάκτες του εντάλματος σύλληψης της Εύας Καϊλή αναφέρουν ότι ο Παντσέρι πήγαινε στον Τζόρτζι όποτε ήθελε να καθοδηγήσει τη συμπεριφορά της καθαιρεθείσας ευρωβουλευτού.

Μάλιστα ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έχει ενοχληθεί από τις συνομιλίες που είχε η Εύα Καϊλή με μια «μυστηριώδη φιγούρα», μια «Ολλανδή» όπως τονίζεται.

«Ο Παντσέρι επέκρινε το γεγονός ότι η Καϊλή είχε μιλήσει στην Ολλανδή» γράφει το ένταλμα όπου σημειώνεται ότι ο «εγκέφαλος» του Qatar Gate ένιωθε ότι η τότε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε υπερβεί τα εσκαμμένα. «Θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει» φέρεται να είχε πει τότε ο Παντσέρι στον Τζόρτζι.

Όπως σημειώνει το Politico το ένταλμα σύλληψης για την Εύα Καϊλή αναφέρει για το πρόσωπό της ότι «είναι η βασική οργανωτής ή συνδιοργανωτής του κυκλώματος δημόσιας διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος».

Πηγή: madata.gr