Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις απειλές και τις προκλήσεις και τώρα πήρε πάλι τη σκυτάλη ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος σαν να έβγαζε πολεμικό ανακοινωθέν είπε με στόμφο στους Έλληνες να μην ξεχνούν να μάθουν κολύμπι.
Ένα ψηφιακό ραδιόφωνο γεμάτο ψαλμωδίες ήταν το δώρο που έλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή απονομής βραβείων ανάγνωσης κορανίου.

Μπροστά σε ένα φανατικά θρησκευόμενο κοινό ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε για άλλη μια φορά την πολεμική ρητορική με ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εμφανίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Εναντίον ποιου ζητάει βοήθεια; Εναντίον της Τουρκίας. Ότι και αν κάνεις θα κάνουμε πάντα αυτό που είναι απαραίτητο. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Την σκυτάλη από τον Τούρκο πρόεδρο πήρε ο Χολουσί Ακάρ ο οποίος μιλώντας σε σπουδαστές της στρατιωτικής ακαδημίας για άλλη μια φορά προχώρησε σε απειλές.

Δεν θα παρασυρθούμε από την επιθετική ρητορική της Άγκυρας ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας από την Βαρσοβία.

«Η κλιμάκωση από την προβοκατόρικη ρητορική της Τουρκίας που συνεχώς ανεβάζει τους τόνους ,μερικές φορές και σε προσωπικό επίπεδο, επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής, δεν θα μας αποπροσανατολίσουν αλλά επίσης δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν πόλεμο λέξεων», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Τούρκος πρόεδρος κρατά κλειστή την πόρτα του διαλόγου με την Αθήνα γεγονός που βάζει στην άκρη κάθε σκέψη για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη σύνοδο κορυφής στην Πράγα.

Στην Πράγα βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας για το προσυνέδριο των ευρωσοσιαλιστών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην Αίγυπτο την Κυριακή για να συναντηθεί με το ομόλογό του Σουκρί με στόχο τον συντονισμό των δυο χωρών καθώς το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο περιλαμβάνει και τμήμα του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψαν Αθήνα και Καΐρο.

Πηγή: madata.gr