Στη σκληρή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Αποστάσεις από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κράτησε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πάντως κάλεσε την κυβέρνηση να μην πιάνετε από εκφράσεις και λέξεις.
 
«Τολμάτε να μας κουνάτε το δάχτυλο; Και πιάνεστε από εκφράσεις και  λέξεις; Εμείς σας κάνουμε βαθιά πολιτική κριτική. Δεν σας λέμε ότι σύρατε κανένα πιστόλι να δολοφονήσετε κόσμο, αλλά με την ιδεοληπτική σας εμμονή εναντίον του δημόσιου συστήματος υγείας, με τη βαθιά τοξική σας επιλογή να μην το ενισχύσετε, να μην προσλάβετε προσωπικό, να μη χρησιμοποιήσετε τις νέες θεραπείες. Σας είχα πει από πέρσι μην ποντάρετε μόνο στο όπλο του εμβολίου, είναι ένα αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να τις αντιμετωπίσει, φέρτε τις θεραπείες και με είπατε ψεκασμένο. Όσοι το πήραν το φάρμακο που φέρατε (σ.σ. μονοκλωνικά) κανείς δεν πήγε χειρότερα και σας κάνω δραματική έκκληση, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην μετράμε 80 και 100 νεκρούς τη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 Ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι ξέρει πολύ καλά τον χώρο των μονάδων εντατικής θεραπείας αποκαλύπτοντας ότι από τους 1.700 ασθενείς που είχε σε ΜΕΘ έχασε τους 300 και τους θυμάται όλους έναν έναν. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε συνειδητά ψεύτη τον Πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι γνώριζε τη μελέτη όταν έλεγε ότι δεν είχε στοιχεία για τη θνητότητα εκτός Μ.Ε.Θ.  

Αναφερόμενος τέλος,στο περιεχόμενο της μελέτης των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, ο Παύλος Πολάκη –  πέραν των 1.530 θανάτων που όπως είπε θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί – ανέδειξε ως σημαντικότερο το εξής:

«Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι με αυτή τη μελέτη και τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα και τα ζητάμε και δεν τα δίνουν, είναι ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 6 Μαΐου 2021 με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στη χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από covid, αν αφαιρέσουμε τους 3.988 που πέθαναν στις ΜΕΘ, μένουν 6.588 ασθενείς. Πού πέθαναν κύριοι συνάδελφοι αυτοί; 1.800 στα σπίτια τους, 1.800 φτάνοντας στα ΤΕΠ, και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική covid, σε κάποιο ράντζο μόνοι τους, με γιατρούς που έμπαιναν πρωί και βράδυ, άντε με λίγο οξυγόνο. Με αναγωγή στο σήμερα σημαίνει ότι στους 20.000 νεκρούς οι 12.000 πέθαναν με τον τρόπο που λέω». 

Πηγή: madata.gr