Ο Παύλος Πολάκης, ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεση του στην απαγόρευση μετακίνησης, διέλευσης και παραμονής στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Με ένα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ζητά να ανοίξει άμεσα το φαράγγι της Σαμαριάς για τους επισκέπτες.

Στο βίντεο αναφέρει ότι βρίσκεται στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στην κάτω είσοδο, στην Αγία Ρουμέλη και εξηγεί ότι : ήρθα εδώ για να κάνω έκκληση προς την Πολιτική Προστασία, τον κ. Χαρδαλιά προσωπικά και την κυβέρνηση να ανοίξει το Φαράγγι της Σαμαριάς τώρα και να μην συνεχίσει την καταστροφή του τόπου με το κλείσιμό του. 

Το βίντεο μάλιστα συνοδεύονταν από το εξής σχόλιο: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ. Ανοίξτε το φαράγγι της Σαμαριάς για τους επισκέπτες ΤΩΡΑ! Μην συνεχίζετε την καταστροφή του τόπου μας με ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ!”.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “με μια αλλοπρόσαλλη απόφαση που τις ημέρες του μεγάλου καύσωνα και των πυρκαγιών ήταν κατανοητή και δεν αντέδρασε κανείς, το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι κλειστό τις τελευταίες 15 ημέρες και θα παραμείνει και έως την Παρασκευή κλειστό. Δηλ. 20 ημέρες κλειστό στο φουλ της τουριστικής σεζόν με καταστροφικό οικονομικό αποτέλεσμα”.

Πηγή: madata.gr