Ποιος θα κατακτήσει το EURO 2020; Το CIES, κέντρο μελετών για το διεθνές ποδόσφαιρο, προσπάθησε να κάνει τη δική του πρόβλεψη, βάσει στατιστικών, καθώς μελέτες δείχνουν ότι οι εθνικές ομάδες με πιο ενεργούς παίκτες σε ομάδες υψηλού επιπέδου έχουν περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν τρόπαια.

Στη συνέχεια, το CIES παρουσίασε τις εκτιμήσεις του, υπολογίζοντας το μέσο αθλητικό επίπεδο των συλλόγων στους οποίους οι παίκτες επιλέχθηκαν από τις διάφορες Εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική του  καλοκαιριού, στη «Γηραιά Ήπειρο».

Το μεγάλο φαβορί είναι η  Γαλλία,  ενώ τους παγκόσμιους πρωταθλητές ακολουθεί η  Γερμανία,  με την  Ισπανία  να κατέχει την τρίτη θέση στο άτυπο αυτό πόντιουμ.

Τέταρτη είναι η Αγγλία, ενώ Φινλανδία και Βόρεια Μακεδονία κατέχουν τις δύο τελευταίες θέσεις. Ο 6ος όμιλος επιβεβαιώνεται ως το πιο περίπλοκο γκρουπ, με τρεις από τις ομάδες του ανάμεσα στις πέντε πρώτες στατιστικώς πιο ευνοημένες.

Η  Ιταλία  κατέχει την έκτη θέση, πίσω από την  Πορτογαλία  του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Ελβετία, αντίπαλος των «ατζούρι» στον Α΄ όμιλο είναι 12η, η Τουρκία 15η και η Ουαλία 21η.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι μπορούν να υπερηφανεύονται για την ομάδα με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας (24,9 χρόνια), ενώ οι «γηραιότερες» Εθνικές είναι η Σουηδία (παρά την απουσία του Ιμπραΐμοβιτς), το Βέλγιο και τη Σλοβακία.

Ποιος θα κατακτήσει λοιπόν το EURO 2020; Ακολουθεί η κατάταξη του CIES, με βάση τις στατιστικά πιο ευνοημένες Εθνικές ομάδες:

Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Κροατία,  Ουκρανία,  Ρωσία, Ελβετία, Αυστρία, Δανία, Τουρκία, Τσεχία, Πολωνία, Σκωτία, Σουηδία, Σλοβακία, Ουαλία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Φινλανδία.

Πηγή: madata.gr