Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά, είπαν χτες, η οικογένεια της, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και πλήθος κόσμου. Με λόγια αγάπης και εκτίμησης που αποτύπωσαν το πέρασμά της απ’ τη ζωή και την πολιτική της πορεία, με αξίες ζωής που αποτελούν παρακαταθήκη για τον καθένα.

Όμως από σήμερα – άντε από Δευτέρα – θα αρχίσει η εσωκομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στους υποψηφίους και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, για την εκλογή ανάδειξης νέου προέδρου.

Τρέχουν εκτιμήσεις, αλλά τρέχουν και δημοσκοπήσεις. Κρυφές και φανερές (την επόμενη εβδομάδα).

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε -νομίζω ότι η πηγή μου είναι έγκυρη – ότι στο σύνολο των ερωτηθέντων προηγείται ο Αντρέας Λοβέρδος και όταν ερωτώνται μέλη φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, ο Παπανδρέου και ο Ανδρουλάκης βρίσκονται πολύ κοντά.

Αμφίρροπη λοιπόν η αναμέτρηση κυρίως γιατί δεν είναι εύκολο να εντοπίσουν οι έρευνες ποιο θα είναι το εκλεκτορικό σώμα. Άλλο να πάνε να ψηφίσουν 150.000 άλλο 200.000 κι άλλο 300.000.

Από το πόσοι θα πάνε στην κάλπη θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό ποιος θα είναι ο νικητής.

Όλοι οι υποψήφιοι έχουν όμως ένα κοινό παρονομαστή!

Όλοι λένε για προοδευτική διακυβέρνηση αλλά… ξορκίζουν τον ΣυΡιζΑ. Τώρα, πώς τους βγαίνει αυτή η… εξίσωση, ούτε οι δημοσκοπήσεις μπορούν να την εξηγήσουν.

Την απάντηση αυτή, θα την δώσει η ίδια η ζωή, αν χρειαστεί (με την απλή αναλογική).

topontiki.

Πηγή: madata.gr