Κατηγορηματικός πως η μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα δεν υπάρχει στο Υπουργείο Υγείας εμφανίστηκε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Έψαξα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου. Δεν υπάρχει η μελέτη. Είναι προφανές ότι δεν έχει παραδοθεί ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ο Υπουργός Υγείας.
 Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Πλεύρης χρησιμοποίησε ένα παραπειστικό ερώτημα για να καταδείξει όπως είπε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το πρόβλημα με την αναμονή για ΕΝτατική  υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στον κ. Πολάκη λέγοντας:

 Παίρνω μια ενδεικτική ημερομηνία γιατί σας ακούω να λέτε ότι για κάθε άνθρωπο που δεν βρίσκεται σε κρεβάτι εντατικής  είναι υπεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης . 16/1,  78 ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Ήταν διασωληνωμένος και περίμεναν. Θεωρείτε ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση;». 

Ο κ. Πολάκης φώναξε: «Ναι, όποιος κυβερνά έχει ευθύνη». Η απάντηση του κ. Πολάκη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Πλεύρη ο οποίος είπε: «Μπράβο γιατί τα στοιχεία είναι στις 16 Ιανουαρίου 2017. Εσείς ήσασταν υπεύθυνος κε Πολάκη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύμφωνα με άλλη έκθεση, την ίδια περίοδο οι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ είχαν  16,9% περισσότερες πιθανότητες θνητότητας. 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της μελέτης ο κ. Πλεύρης μίλησε για διαχρονικές παθογένειες του συστήματος τις οποίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάλεψε να αντιμετωπίσει αναγνωρίζοντας το πρόβλημα την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ με υποκρισία κατηγορεί τον Πρωθυπουργό. «Δεν ξεκίνησαν στην εποχή covid τα προβλήματα. Εμείς φτιάξαμε τον οργανισμό για να ελέγξει την ποιότητα υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία κι εσείς το καταψηφίσατε.  Θέλατε να έχετε το πρόβλημα κάτω από το χαλί . Προσβάλλετε τους ιατρούς που είναι μέσα.  Το σύστημα επιλογής για τις ΜΕΘ το χειρίζονται μόνο ιατροί. Υιοθετώντας κατηγορίες ότι σε αυτό το σύστημα κρατούνται κενές κλίνες προσβάλλετε τους ιατρούς» είπε. 

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η μελέτη Τσιόδρα λέει το αυτονόητο, ωστόσο με τα στοιχεία που παρέθεσε κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση ούτε προ πανδημίας.

Υπεραμύνθηκε δε, του μέτρου του προστίμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέγοντας ότι 140.000 πολίτες άνω των 60 έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού. Καταλήγοντας ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έστω συγκεκαλυμμένα επιμένει στη χυδαιότητα Κουρουμπλή . 

Πηγή: madata.gr