Έντονη κριτική στην Τουρκία, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε “χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα” κατήγγειλε από τη Χίο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Την ίδια ώρα η Ελλάδα, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. υπουργός, παραδίδει μαθήματα αποφασιστικότητας, νομιμότητας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτήν την κατεύθυνση με τη στήριξη των στελεχών του Λιμενικού Σώματος είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε”, κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σημειώνοντας ότι το Λιμενικό Σώμα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα, βρίσκεται στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργεί με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τους “εγκλωβισμένους” ναυτικούς οι οποίοι αδυνατούν να επαναπατριστούν λόγω κορονοϊού, ο κ. Πλακιωτάκης, δήλωσε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ελλάδα έχει θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση και να αλλάξουν τα πληρώματα.

Πηγή: thestival.gr