Για την ένταση που δημιουργήθηκε την Πέμπτη (8/12) στη Βουλή, μίλησαν οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε προσβλητικές χειρονομίες ή δεν προχώρησε σε λεκτικές προσβολές απέναντι στην κ. Πιπιλή, κάνοντας λόγο για φθηνό αντιπερισπασμό. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η κ. Πιπιλή έχει μία ένταση μέσα της, που συνήθως τη μεταφέρει διακόπτοντας τους συνομιλητές, παίρνοντας το λόγο αυθαίρετα. Εμείς, σε μία τέτοια ένταση χθες, της είπαμε απλά, “ηρεμήστε, βγείτε λίγο έξω να ηρεμήσετε”. Δεν την πρόσβαλα με τίποτα, δεν την έθιξα ως άνθρωπο. Δεν έχω δώσει ποτέ τέτοια δικαιώματα».

 
Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, η Φωτεινή Πιπιλή είπε πως ο κ. Αβραμάκης της έκανε την ίδια χειρονομία που της είχε κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής το 2012, που σήμαινε «κάτσε κάτω γιατί είσαι πιωμένη».

«Εγώ δεν φοβήθηκα τη Χρυσή Αυγή, δεν θα φοβηθώ εσένα, απλώς έρχομαι να σου επισημάνω ότι είσαι ο Κασιδιάρης του ΣΥΡΙΖΑ και θα σε λιώσω πολιτικά για τη συμπεριφορά σου», απάντησε η ίδια εκείνη την ώρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την κ. Πιπιλή, «Το χειρότερο όλων ήταν ότι η δίπλα του καθήμενη, γυναίκα βουλευτής, η κ. Τελιγιορίδου της Καστοριάς, άνοιξε το στόμα μας της και εκστόμισε απαράδεκτα πράγματα και της έκανε μάλιστα παρατήρηση ο Πρόεδρος της Βουλής».

Πηγή: madata.gr