Η ομάδα των picou picou που αποτελείται από την εκπαιδευτικό, Αντιγόνη Αναστασίου, και τον Γιώργο Κρητικό που έχει αναλάβει το design και animation, ξεκίνησε εδώ και περίπου έναν χρόνο να ασχολείται με το εκπαιδευτικό animation, πρώτα από όλα σαν γονείς, καθώς δεν έβρισκαν ποιοτικές εφαρμογές και βίντεο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Τα picou picou είναι μικρά, χαρούμενα, παιχνιδιάρικα πλασματάκια που μέσα από μία σειρά παιδαγωγικών εφαρμογών αλλά και animation στο κανάλι των picou picou στο Youtube, κάνουν την γνώση παιχνίδι για τα μικρά παιδιά, με θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων, όπως χρώματα, σχήματα, αριθμοί, φυσικές επιστήμες, διάστημα και άλλα.

Picou 2.png

Οι εφαρμογές βοηθάνε την ανάπτυξη δεξιοτήτων της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, όπως οπτικός και κινητικός συντονισμός, παρατήρηση, συγκέντρωση, γρήγορη λήψη αποφάσεων, ανάπτυξη λόγου και γνώσεων μέσα από το παιχνίδι.

Σε αυτή τη συγκυρία που και τα παιδιά αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι, η ομάδα έφτιαξε ένα βιντεάκι που με έξυπνο τρόπο παρουσιάζει στα παιδιά τί ακριβώς είναι ο κορωνοϊός!

Δείτε το και δείξτε στα παιδιά σας μέσω animation όσα πρέπει να ξέρουν για τον ιό που έχει αλλάξει τη ζωή μας!

Σύνδεσμοι των picou picou:

Ιστοσελίδα 

YouTube

Εκπαιδευτικές εφαρμογές 

Πηγή: thestival.gr