Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε “ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο” και σημείωσε ότι είναι μία απόφαση λανθασμένη που θα του δημιουργήσει προβλήματα.

“Η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων, όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικό εκπρόσωπος και τόνισε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων”.

“Πρέπει να καταλάβει όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα ότι για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε”, σημείωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

“Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση”. Τέλος, είπε ότι αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: thestival.gr