Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι το να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις τους πληγέντες από τις φωτιές των προηγούμενων ημερών. Και ο Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό ότι εφαρμογή για τις ενισχύσεις θα «ανοίξει» την Τετάρτη, 18 Αυγούστου.

 Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας είπε, αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις φωτιές, ότι τα ποσά που δίνονταν μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις ως πρώτη ενίσχυση, ύψους 600 ευρώ «ενσωματώθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ανοίγει την Τετάρτη, 18 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουν άμεσα τα χρήματα των ενισχύσεων, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν υποστεί ζημιά».

Και πρόσθεσε ότι τα πρώτα χρήματα μπαίνουν αυτόματα με την δήλωση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αυτοψιών, θα γίνει και η πλήρης καταβολή των ενισχύσεων, που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, αναλόγως των καταστροφών και αν γίνεται λόγος για κατοικία ή επιχείρηση.

Η διαδικασία αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα ίσχυαν προηγούμενα χρόνια, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας πως «υπάρχουν αιτήσεις για αποζημιώσεις από το 2017, που ακόμη οι αγρότες δεν έχουν πάρει χρήματα από τον ΕΑΓΑ. Από τον «Ιανό» και μετά, έχουν αλλάξει οι διαδικασίες και τα χρήματα πιστώνονται μέσα σε τέσσερις μήνες».

Πηγή: madata.gr