Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (30/01) ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που έκανε υποψήφιος βουλευτής με τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Ο γνωστός συγγραφές συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου έξω από βιβλιοπωλείο όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που υπέβαλε σε βάρος του ο Φίλιππος Καμπούρης, παρουσιαστής και υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, και αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Η σύλληψη του συγγραφέα προκάλεσε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να σχολιάζει πως «προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα».

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα».

«Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω».

«Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας», ανέφερε στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τα γεγονότα

Ο παρουσιαστής εκπλήρωσε πρόσφατα τάμα στον Άγιο Εφραίμ, μιας και όπως ανέφερε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ήταν εκείνος ο Άγιος που τις κρίσιμες ώρες του 2020, την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά το εγκεφαλικό που υπέστη, τον στήριξε και του εμφανίσθηκε στη δύσκολη στιγμή.

Σε ανάρτησή του ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε αναφέρει: «Για το πρόβλημα υγείας της αδελφής του δεν είχα και δεν έχω την παραμικρή ιδέα, ούτε και κάνω περί αυτού την παραμικρή νύξη στη δική μου ανάρτηση -εξυπακούεται ότι της εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημά της, όπως το εύχομαι και σε κάθε άλλο άνθρωπο που περνάει από ανάλογη οδυνηρή περιπέτεια. Κατά τα λοιπά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φίλιππος Καμπούρης με απειλεί με μήνυση επειδή δήθεν “θίγω τα πιστεύω” του: πάλι ισχυριζόταν από την τηλεοπτική του εκπομπή ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον μου για τον ίδιο λόγο, πριν από έναν χρόνο, όταν παιζόταν στο Mega η νηπιακού επιπέδου κατηχητική σειρά για τον Παϊσιο. Όσο είδατε εσείς εκείνη τη μήνυση, άλλο τόσο την είδα κι εγώ.

Εν πάση περιπτώσει, καλοδεχούμενη οποιαδήποτε μήνυση από οιονδήποτε θεωρεί ότι “θίγεται” από τις δικές μου απόψεις και από το δικαίωμά μου να τις εκφράζω δημόσια. Εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα. Ευχαριστώ».

Είχε προηγηθεί αυτή η ανάρτηση από τον συγγραφέα:

Σε βίντεο που ανάρτησε στο youtube, ο Φίλιππος Καμπούρης ανέφερε σχετικά: «Συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, που δεν έχεις το Θεό σου και ειρωνεύεσαι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια μου τη ζωή και το ξεπέρασα με πίστη και υπομονή και τη μάχη που δίνει τώρα η αδελφή μου με τον καρκίνο ,τολμάς αναίσχυντε άνθρωπε να προσβάλλεις την υπόστασή μου, τα πιστεύω μου και και την πίστη μου στο Θεό!

Στα δικαστήρια θα λογοδοτήσεις για τις απερίγραπτες δηλώσεις σου!».

Πηγή: madata.gr