Λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα από τη ΝΔ και την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο δήμαρχος Σπάρτης, έκανε ανάρτηση στο facebook, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση! 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Δούκα έχει ως εξής:

Δήλωση του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα

«Ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση!

Λυπάμαι και στενοχωριέμαι, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς και φίλου μου.
 
Του ζητάω συγνώμη!

Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι όλα όσα προσπαθήσαμε για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Ηλείας το 2007 (πριν 15 χρόνια), έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε, ούτε η τότε αντιπολίτευση!

Όλα έγιναν με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι. Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη Κυβερνητική εποπτεία. Έγιναν συνεχείς έλεγχοι των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Υπήρχε συνεχής δημοσιογραφική παρουσία και κάλυψη, και όλα έγιναν σε απόλυτη γνώση όλων των κομμάτων και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνεχείς ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, και κάτω από το φως του ήλιου!

Όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν ‘τσάντες’ ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο! Ήταν ένα ‘καθ’ υπερβολή’ και ατυχές σχήμα λόγου για να δείξω το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα της γιγαντιαίας προσπάθειάς μας και την ευαισθησία μας για τους συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί τόσο άγρια και έζησαν ένα τέτοιο δράμα, με τόσους νεκρούς• μόνο και μόνο για να καταδειχθεί η ταχύτητα και η ευελιξία με την οποία λειτούργησε η τότε κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει έστω και στο ελάχιστο, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο που είχε προκαλέσει η βιβλική καταστροφή – και για να επισημάνω και να υπογραμμίσω το αίτημα των αγροτών της Λακωνίας να επισπεύσει η Κυβέρνηση την καταβολή των αποζημιώσεων στους Λάκωνες αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Σέβομαι την απόφαση του Πρωθυπουργού και εύχομαι στη Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά να συνεχίσουν με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους, μέσα σε πρωτοφανείς αρνητικές συγκυρίες!

Με εκτίμηση

Πέτρος Γ. Δούκας»

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Πέτρο Δούκα αναφέροντας τα εξής σε ανακοίνωσή της:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης». 

Ανεπιθύμητος ο Δούκας στον Πύργο

Ο Πέτρος Δούκας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις που έκανε για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας και τις αποζημιώσεις. Μάλιστα τα όσα είπε και ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος ήταν «παρών», προκάλεσαν την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον μέχρι πρότινος υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να οδηγείται σε παραίτηση.

Άμεσα απάντησε όμως στις κυνικές δηλώσεις του Πέτρου Δούκα και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Σπάρτης αποτελεί πλέον «Persona non grata» για την πόλη του Πύργου.

«Ανεπιθύμητος στην Ηλεία ο δήμαρχος Σπάρτης, μετά τα όσα είπε χλευάζοντας τους Ηλείους και προσβάλλοντας βάναυσα τα θύματα των φονικών πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία. Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Λυμπέρης πρέπει να σταματήσει κάθε συνεργασία με τον δήμαρχο Σπάρτης και να σταματήσει κάθε μεταφορά στερεών απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά».

Παράλληλα ο Δήμαρχος σημείωσε σύμφωνα με το patrisnews.com:

«Ξεπέρασαν κάθε όριο απρέπειας και προσβολής νεκρών και καταστάσεων. Αυτοί οι… μεγαλοσχήμονες, γαλαζοαίματοι, άνθρωποι του συστήματος καταλαβαίνεις πόσο ανύπαρκτο ήθος έχουν και πόσο… χοντρόπετσοι είναι… Ας τα δει ο λαός… » σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος που προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη «…γιατί εδώ έχουν ειπωθεί πράγματα, είπαν πως ήρθαν και μοίραζαν τσάντες με λεφτά… είναι αδίκημα αυτό… με τι λεφτά μαύρα; εξαγόραζαν ψήφους;» προσέθεσε μεταξύ πολλών άλλων.

Πηγή: madata.gr