Τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 20χρονου και την σύλληψη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας επτά αστυνομικών, οι έξι εκ των οποίων τραυματίσθηκαν στη διάρκεια του συμβάντος.

Η Κουμουνδούρου καλεί τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και την ηγεσία της αστυνομίας «να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

«Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα, αντί για σύλληψη, να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες», υποστηρίζει και προσθέτει:

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση. Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια των πολιτών της χώρας «απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο twitter είναι υπερασπιστεί τις ενέργειες των εμπλεκόμενων αστυνομικών, υποστηρίζοντας πως «έκαναν καλά τη δουλειά τους και προστάτευσαν αμυνόμενοι και τη ζωή τους και το κοινωνικό σύνολο».

https://www.in.gr

Πηγή: madata.gr