500 ονόματα και διευθύνσεις και κακοποιών που εμπλέκονται στη νύχτα περιέχει το υπόμνημα που παραδόθηκε σήμερα το πρωί, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα.

Περιλαμβάνει όλο το οργανωμένο έγκλημα της τελευταίας δεκαετίας, με χαρτογράφηση και των ανθρώπων της νύχτας την οποία σε μεγάλο μέρος έχει πραγματοποιήσει το τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ. 

 
Υπάρχει επίσης η καταγραφή  των ομάδων της Γεωργιανής Μαφίας, των κυκλωμάτων μαστροπείας και των οργανωμένων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται ονόματα, διευθύνσεις και οργανώσεις που, από την εποχή της οικονομικής κρίσης, από το 2008 και μετά, γιγαντώθηκαν στη χώρα μας και εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα περισσότερα από τα 500 ονόματα έχουν συλληφθεί πολλές φορές από την Αστυνομία, έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, κάποιοι πέρασαν και από τη φυλακή, όμως όλοι συνέχιζαν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Ο φάκελος συνοδεύεται με όλες τις δικογραφίες, καθώς πολλές συνδέονται μεταξύ τους, ενώ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν οτι επίκειται προκαταρκτική έρευνα από εισαγγελέα προκειμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «να τελειώνουμε οριστικά με τη νύχτα και το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα».

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβαθμίζεται πλήρως η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη φάση, αλλά και όλες τις μεγάλες υποθέσεις.

Πηγή: madata.gr