Ο εκβιασμός του πολυισοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυισοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του

Στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».Όπως τόνισε η κ. Πελώνη, «ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Κλείνοντας η κ. Πελώνη τόνισε: «Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Κουφοντίνας: Δεν θέλω να πεθάνω, δεν μου αφήνουν επιλογή

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δηλώνει «δεν θέλω να πεθάνω αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή» ενώ στο «κόκκινο» έχει φτάσει η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν θα κάνει πίσω στην απόφασή της για τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη και σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητεί από την Πολιτεία να προστατεύσει τη ζωή του καταδικασμένου τρομοκράτη για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους σεβασμού στον νομικό μας πολιτισμό.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε με ανάρτησή του ότι «η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή». 

Στην πολιτική αντιπαράθεση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα προστέθηκε και το μήνυμα των συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καλούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα σταματήσει την απεργία πείνας και αναφέρουν στους υποστηρικτές του «όταν μιλάτε σας ακούμε και εμείς και αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».

Μετά την αντιπαράθεση του Σαββάτου, ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα, συνέχεια στην πολιτική κόντρα έδωσαν στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία να σημειώνει ότι τηρεί τη νομιμότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει ακόμα και κατηγορίες περί κυβερνητικής επιδίωξης για τον θάνατό του.

Μάλιστα ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε εάν «ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για το αν τις επόμενες ώρες πεθάνει ένας κρατούμενος απεργός πείνας; Επιδιώκει μήπως συνειδητά να οδηγήσει στο θάνατο τον κατάδικο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με βάση μικροπολιτικούς υπολογισμούς; Κι αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι μειωμένου πολιτικού καταλογισμού δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω του να προφυλάξουν τη χώρα από αυτό στο οποίο την οδηγεί;».

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της αξίας της ζωής, υπονομεύει το κράτος δικαίου στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Η απάντηση της Σοφίας Νικολάου στην Ιωάννα Κούρτοβικ
Τη δική της απάντηση στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι τηρήθηκαν χωρίς καμία παρέκκλιση έδωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Με ανάρτησή της στα social media σημειώνει ότι: «στη διαδήλωση για τον πολυϊσοβίτη Κουφοντίνα, συμμετείχε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και σύνθημα ήταν: “Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα”. Αυτοί μιλούν σε εμάς για Δημοκρατία;».

Με επιστολή της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν μπορεί να προσφύγει σε βάρος της απόφασης μεταγωγής του. Η κυρία Κούρτοβικ κάνει λόγο για ψεύδη ακόμη και για παραπλάνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέες συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα

Στο μεταξύ, σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το απόγευμα της Δευτέρας (6μμ) καλούν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να υποχωρήσει και «να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος κυβέρνησης – μηχανισμών – ΗΠΑ».

Πηγή: madata.gr