Η διαδημοτική μετακίνηση τη Μεγάλη Εβδομάδα επιτρέπεται μόνο το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ σε διευκρινιστικές ερωτήσεις ανέφερε ότι οι υπερτοπικές μετακινήσεις απελευθερώνονται στις 15 Μαΐου, ενώ για τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπε ότι είναι πιθανό να αρθεί η απαγόρευσή τους από τη Δευτέρα του Πάσχα, μαζί με το άνοιγμα της εστίασης.

Για την κατάργηση των SMS μετακίνησης στο 13033, η κ. Πελώνη σημείωσε πως το θέμα αναμένεται να εξεταστεί εντός των ημερών, οπότε θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Δυστυχώς, η παράταση της πανδημίας δεν επιτρέπει να γιορτάσουμε ούτε φέτος σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις συνήθειές μας. Κοινός στόχος τώρα είναι ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Με αυτό το γνώμονα παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων σε ολόκληρη την Επικράτεια» είπε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη και επανέλαβε τις εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Αναφέρθηκε δε στην «υποχρέωση περιορισμού των προσώπων που θα βρεθούμε στο γιορτινό τραπέζι σε δύο οικογένειες έως 9 άτομα εάν πρόκειται για κλειστό και έως 12 άτομα σε ανοιχτό χώρο» τις μέρες του Πάσχα.

«Ήδη μπήκαμε στο δρόμο για την επιστροφή στο μέλλον. Και είναι υποχρέωση όλων να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην εφησυχάζουμε. Έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης, να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας και να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ελευθερία από την πανδημία» είπε επίσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από τις 5 Μαΐου αυξάνεται κατά πολύ η δυναμικότητα του συστήματος, καθώς θα αναπτυχθούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα προστεθούν και άλλα στη συνέχεια έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Μαΐου και του Ιουνίου.

ieidiseis

Πηγή: madata.gr