Μία θέση θα υποχωρήσει από την ερχόμενη Δευτέρα (11/04) στην παγκόσμια κατάταξη της WTA η Μαρία Σάκκαρη κι από το νο4 θα βρεθεί στο νο5.

Την θέση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας θα πάρει η Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα, παρά την ήττα της από την Αμάντα Ανισίμοβα στον 3ο γύρο του Τσάρλεστον. Η νίκη που είχε κάνει νωρίτερα η 23χρονη τενίστρια επί της στην Άλισον Ρίσκε της αρκούσε για να “ρίξει” την 26χρονη Σάκκαρη στο νο5, κάτι που θα ισχύσει από την προσεχή εβδομάδα.

Οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του Porsche Grand Prix της Στουτγκάρδης (16/04-24/04) και στο οποίο θα λάβουν μέρος σχεδόν όλες οι αθλήτριες που βρίσκονται στην πρώτη 10άδα του κόσμου, η Σαμπαλένκα με 4.711 βαθμούς κατέχει την 4η θέση έναντι 4.705 της Σάκκαρη, η οποία κατέχει το νο5. 

Η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών στην Ελλάδα, πάντως, θα έχει την ευκαιρία μέσω του τουρνουά της γερμανικής πόλης να επιστρέψει ξανά στο νο4, καθώς έχει να “υπερασπιστεί” μόλις 55 βαθμούς, έναντι των 305 της Λευκορωσίδας από τη συμμετοχή της στην περυσινή διοργάνωση.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr