Η αποφασιστικότητα με την οποία λειτούργησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο θέμα του Παύλου Πολάκη έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν να θέσει σε κίνδυνο το θέμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ενώ ο Παύλος Πολάκης εμφανιζόταν χθες (26.02.2023) το μεσημέρι να λέει ότι «δεν μιλάει με κύκλους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραστεί στην Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να πει την άποψη του, ο Αλέξης Τσίπρας τον καθαίρεσε από την θέση του με συνοπτικές διαδικασίες ενώ την Τρίτη (28.02.2023) αναμένεται και η διαγραφή του από το κόμμα.

 Το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στην θέση του Παύλου Πολάκη έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι υπάρχει συνέχεια στην ανάδειξη στον έλεγχο των υποθέσεων διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Την δουλειά δηλαδή της έρευνας όλων των καταγγελιών που μέχρι πρότινος έκανε ο βουλευτής Χανίων τώρα θα την κάνει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αύριο πάντως θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου εκεί ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας σχετικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου προκειμένου να πάρει απόφαση για το μέλλον του Παύλου Πολάκη.

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έμαθε για την νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος στοχοποίησε δημοσιογράφους , δικαστές και αξιωματούχους κάνοντας στην πραγματικότητα προγραφές αποφάσισε να τον θέσει εκτός ψηφιοδελτίων.

Θέλει να φτάξει δική του πλατφόρμα;
Συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Χανίων στην ανάρτηση του ξεπέρασαν τα όρια του Αλέξη Τσίπρα ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέκρινε πίσω από τις κινήσεις του Παύλου Πολάκη την πρόθεση να φτιάξει δική του πλατφόρμα και δική του ατζέντα μέσα στην προεκλογική περίοδο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις προχθές σε συνέντευξη του είπε ότι εμείς δεν είμαστε ρεβανσιστές και ήρθε ο Πολάκης την επόμενη μέρα να κάνει προγραφές» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι η λογική Πολάκη είναι μακριά από αυτούς καθώς στο παρελθόν με την υπόθεση των Πρεσπών είχαν στοχοποιηθει μέσα από αφίσες και φακέλους με σφαίρες.

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρουν ακόμα ότι προφανώς ο βουλευτής Χανίων έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο στην πολιτική, θεωρώντας ότι πλέον έχει ένα κοινό το οποίο μπορεί να τον στηρίξει.

Η σύγκρουση που «ράγισε το γυαλί»
Η ανακωχή ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ κράτησε μόλις μία εβδομάδα. Όπως είναι γνωστό όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή (19.02.2023) όταν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης με ανάρτηση του ανέφερε ότι εάν δεν είναι υποψήφιος ο φίλος και συντοπίτης του Μιχάλης Χαιρετάκης, δεν θα είναι ούτε ο ίδιος, κάνοντας -όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- έναν έμμεσο εκβιασμό..

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο βουλευτής Χανίων από τότε είχε πάρει την απόφαση του να συγκρουστεί με το κόμμα του, αφού αμφισβήτησε στην πράξη την απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος βουλευτής στον νομό να είναι ο Γιώργος Σταθάκης .

Άλλωστε όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την κίνηση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να προσεγγίσει τους μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους οι οποίοι μπορεί να ήθελαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όχι όμως τον Παύλο Πολάκη.

Η υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη είχε ιδιαίτερη σημασία όμως για τον Παύλο Πολάκη καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να διατηρεί στενή οικογενειακή σχέση με τον Μιχάλη Χαιρετάκη ο οποίος κατάγεται από το Καστέλι . Ο Παύλος Πολάκης στις εκλογές του 2019 δεν είχε πάει τόσο καλά σε αυτή την περιοχή, όπου ο νεαρός πολιτευτής επηρεάζει περίπου 2000 ψηφοφόρους καθώς πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια των Χανίων.

Υποψίες για σχέδιο που άφηνε εκτός τον Σταθάκη
Πολλοί λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι μπορεί να υπήρξε άτυπη συμφωνία για δισταυρία ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γιάννη Χαιρετάκη έτσι ώστε ο Γιώργος Σταθάκης και μείνει και πάλι εκτός .

Να θυμίσουμε ότι ο Παύλος Πολάκης το 2019 πήρε την έδρα με 15.443 ψήφους, με τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης να ακολουθεί και να μένει εκτός Βουλής με 11.650 σταυρούς. Ο Μιχάλης Χαιρετάκης είχε καταταγεί τέταρτος λαμβάνοντας 5.148 ψήφους.

.newsit

Πηγή: madata.gr