Εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ μένει ο Παύλος Πολάκης στις εκλογές της άνοιξης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε τρεις ώρες, αποφασίστηκε επίσης η παραπομπή του βουλευτή των Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα.

Η σχετική συνεδρίαση για το μέλλον του Παύλου Πολάκη έγινε μετά από εμπρηστική ανάρτηση του πρώην Υπουργού, με την οποία στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστικούς, αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη. Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Τσίπρας για Πολάκη: Έχω ευθύνη να προστατεύσω τον ΣΥΡΙΖΑ
 Νωρίτερα, ο  Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και την αναταραχή που προκλήθηκε εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας γιατί ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του σε συνέδριο για την Υγεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να δημιουργήσει, για να χτίσει δομές εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας, λογοδοσίας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτους δικαίου στη χώρα. Έχει χειραγωγήσει την δικαιοσύνη. Έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο στον χώρο της ενημέρωσης», σημείωσε και συνέχισε:

 «Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές ούτε με λιγότερη ελευθερία λόγου και έκφρασης των δημοσιογράφων. Το αντίθετο, αντιμετωπίζει με θεσμικές παρεμβάσεις που θα δίνουν την δυνατότητα στον κάθε Σρόιτερ να ασκεί όση κριτική θέλει στον εκάστοτε πρωθυπουργό χωρίς να μην σκέφτεται τι θα πει ο κάθε ο ιδιοκτήτης του καναλιού που εργάζεται».

 Όπως είπε, «όταν έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, το να γίνεται αυτή η στιγμή η συζήτηση με ευθύνη Πολάκη, για μία ανάρτηση που έκανε ο Πολάκης, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Έχω ευθύνη να προστατεύσω και το κόμμα μου και την παράταξή μου αλλά κυρίως να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη στις εκλογές. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη».

 Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν είδα την ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί στην κυρία Τουλουπάκη λέγοντας ότι θα την γδάρω και θα την βάλω φυλακή. Δεν είδα να υπάρχει καμία αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ούτε να κινείται προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ευαίσθητο σε αυτά τα ζητήματα, δημοκρατικό, ένα κόμμα που θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας στη δημόσια έκφραση μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες. Θέλω να επιμείνω ότι ο η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκπέμπεται από τις συλλογικές μας διεργασίες.

Πηγή: madata.gr