Η εξακρίβωση της αιτίας των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα εξελίσσεται σε έναν γόρδιο δεσμό για τους επιστήμονες που προσπαθούν να τα εντοπίσουν, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας που τελευταία έφυγε από τη ζωή, στις 29 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην υπόθεσης, περιμένοντας απαντήσεις για τον χαμό των τριών αδερφών.

Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο του τυπικού ασφυκτικού θανάτου μέσω κάποιου φαρμάκου ή δηλητηρίου, αναφέρει η εφημερίδα Μπαμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, υψηλόβαθμη πηγή από ιατροδικαστικούς κύκλους, αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια, πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας, εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Για τον θάνατο της Μαλένας οι ιατροδικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι παρουσίασε τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, με επακόλουθο την ασφυξία και το θάνατο.

 Σε ότι αφορά την Ίριδα τα ευρήματα με τις ασφυκτικές κηλίδες, έντονο πνευματικό οίδημα, ανοξικές βλάβες στον εγκέφαλο, τραύμα – πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας και το πανάκι με το αίμα δείχνουν ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο του τυπικού ασφυκτικού θανάτου μέσω κάποιου φαρμάκου ή δηλητηρίου».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια, πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας, εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη», αναφέρει το ρεπορτάζ».

Αγγελική Νικολούλη: Σύντομα θα έχουμε φως στην υπόθεση της Πάτρας

 Για τα νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» Αγγελική Νικολούλη.

Η πολύπειρη δημοσιογράφος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη Real News αποκάλυψε πως ευελπιστεί πώς «σύντομα θα έχουμε φως σε αυτήν την υπόθεση», ενώ αποκάλυψε ότι «υπάρχει ένα ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα και θα βγει ανάλογα με τις εξελίξεις».

«Κάνω την έρευνά μου, προσπαθώντας να μην περάσω τις διαχωριστικές γραμμές. Πιστεύω, όμως, ότι σύντομα θα έχουμε φως σε αυτήν την υπόθεση. Είναι μια άγρια ιστορία για την ελληνική κοινωνία και στο βαθμό που μπορώ βοηθώ. Υπάρχει ένα ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα και θα βγει ανάλογα με τις εξελίξεις. Δεν θέλω να κάνω θόρυβο».

«Ένα από τα νεκρά παιδιά “φώναζε” από την αρχή από τον τάφο του. Πιστεύω πως οι ερευνητές το έχουν ακούσει» ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη για τα όσα είπε στον αέρα της εκπομπής της μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Υπάρχουν περιπτώσεις, αλλά όχι σε αυτήν την μορφή. Τρία παιδιά να χάσουν τη ζωή τους σε τρία χρόνια; Ευτυχώς που οι γιατροί αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά κι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου μετά το χαμό και του τρίτου παιδιού… Πολλοί ρίχνουν την ευθύνη στο περιβάλλον της οικογένειας, στους συγγενείς και στους φίλους, που θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί τη συχνότητα των θανάτων και να βοηθήσουν» πρόσθεσε για το αν έχει ζήσει κάτι αντίστοιχο ξανά.

Για το άγχος και το σοκ που βιώνει κατά τη διάρκεια των ζωντανών εκπομπών η έμπειρη δημοσιογράφος σημείωσε: «Αυτή είναι η δυσκολία της ζωντανής εκπομπής έρευνας. Όταν ξέρεις ότι έχεις στα χέρια σου απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα και πρέπει να ισορροπήσεις… Είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανατραπεί η έρευνα των Αρχών. Εκτός από ρεπόρτερ, είμαι πάνω από όλα άνθρωπος και μητέρα. Όταν με πνίγει το άδικο, αντιδρώ».

Τέλος, η Αγγελική Νικολούλη ρωτήθηκε και για το μύθο που λέει πως «Όταν η Νικολούλη φορά κόκκινα, ξέρει τον δολοφόνο» και απάντησε πως το ντύσιμό της έχει να κάνει με τη διάθεσή της.

Πηγή: madata.gr