Η υπόθεση δολιοφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

«Δεν έχει όρια το θράσος του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του» σχολιάζει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε απάντησή του στον Γιάννη Οικονόμου που μίλησε για «πολιτικό θράσος» του Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στην Εύα Καϊλή.

Η κυβέρνηση-»εξαγωγέας» τεχνογνωσίας παράνομων λογισμικών παρακολουθήσεων σε τρίτα κράτη και των παρακρατικών πρακτικών της πίσω αυλής του Μαξίμου, αφού χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να θάψει το θέμα των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιφέροντας την στα εγχώρια μέσα ως »μεταγραφή αεροδρομίου», τώρα την εργαλειοποιεί και πάλι δείχνοντας ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

«Δεν έχει όρια το θράσος του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επιμένει αταλάντευτα στη γραμμή της μηδενικής ανοχής σε ζητήματα διαφθοράς. Μπορεί να πει το ίδιο ο κ.Μητσοτάκης, που με την σφραγίδα του συγκαλύφθηκε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων; Που ο ανιψιός του και κατά την πρωθυπουργική κρίση έχων την πολιτική ευθύνη, δεν λογοδότησε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής χάρις την «ασυλία», που του παρείχε η κυβερνητική πλειοψηφία; Που ο βουλευτής του, Α. Πάτσης, έλαβε εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ;» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Όσο κι αν προσπαθεί η παρέα του Μαξίμου, ο θύτης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει: «Με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την κ. Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη ΝΔ!»

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει από τον Σεπτέμβριο -όπως δηλώνει τώρα- να μην εντάξει την κ. Καϊλή στο ευρωψηφοδέλτιο των εκλογών του 2024, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν το είπε τον Σεπτέμβριο, αλλά μόλις σήμερα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και την έρευνα για ένα μείζον σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τους Ευρωσοσιαλιστές: την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο ίδιος και το κόμμα του», ανέφερε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πράγματι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όσα λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής. Όταν μάλιστα οι αποκαλύψεις αυτές φέρνουν στην μνήμη όλων μας τις πλέον κακές στιγμές του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στη φυλακή κορυφαία στελέχη του. Δεν έχουμε υποστεί λοβοτομή σε αυτόν τον τόπο. Αρκετά πια με την υποκρισία» σχολίασε.

«Η υπόθεση της κας Καϊλή είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και την τελική της κατάληξη δεν την γνωρίζουμε. Εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια στενά συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη. Συνεργάζονται από το 2014, οπότε εξελέγησαν κι οι δυο τους ευρωβουλευτές. Υπήρξαν στενοί πολιτικοί φίλοι. Συμπορεύτηκαν ακόμη και στο εσωκομματικό πεδίο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδίκησε την ηγεσία κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά του συνιστούμε ψυχραιμία».

«Η τακτική της λάσπης και η στρατηγική του να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του λύσει το σοβαρό πολιτικό του πρόβλημα. Ούτε η διαγραφή παλαιότερων αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παιχνίδια Δούρειου Ίππου»

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόταν στην πρώτη τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με την υπόθεση, το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου. Δεν θα δεχτώ κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά μας. Μηδενική ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία φορά που συνομίλησαν με την Εύα Καϊλή ήταν μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν ενώπιον άλλων ευρωβουλευτών τού είπε «κακώς με άδειασες» για το θέμα του Κατάρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Εύα Καϊλή εδώ και καιρό δρούσε ως «Δούρειος Ίππος της ΝΔ».

πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr