Την παρέμβαση της σερβικής κυβέρνησης προκάλεσε το θέμα του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Σερβίας, ο υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Ντάνιελ Έμερι, πρεσβευτή της Αυστραλίας στη χώρα προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. 

Η κυβέρνηση της χώρας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κάτι που ζήτησε και ο πρέσβης της Σερβίας που επικοινώνησε μαζί του με τον παίκτη να έχει λάβει όλα τα μέτρα ανέφερε ο υπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη βίζα του. 

 Ο 34χρονος Σέρβος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει καταθέσει αίτημα για λάθος είδους βίζα και όχι για εκείνη που απαιτείται λόγω της ιατρικής εξαίρεσης που υποστηρίζει ότι του δόθηκε. 

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης όμως, δεν του επιτράπηκε να συνεχίσει την πορεία του και οδηγήθηκε σε δωμάτιο αναμονής.

Οι άνθρωποι της ασφάλειας τον σταμάτησαν και τουλάχιστον προς το παρόν του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του, Σερτζάν Τζόκοβιτς μιλώντας στο σερβικό κανάλι B92 αποκάλυψε ότι ο γιος του βρίσκεται υπό κράτηση και σε απομόνωση, με δύο αστυνομικούς να είναι ακριβώς έξω από την αίθουσα.

Όλα αυτά μετά τις έντονες αντιδράσεις για την «wild card» που εξασφάλισε για το Australian Open παρόλο που είναι ανεμβολίαστος και μετά το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος διαμήνυσε ότι αν δεν θέλει να μπει στο επόμενο αεροπλάνο και να γυρίσει πίσω, πρέπει να αποδείξει ότι έχει γνήσια ιατρική απαλλαγή από την υποχρέωση εμβολιασμού για τον Covid-19. 

Πηγή: madata.gr