Παραμένει σταθερά το διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN. Επίσης στην έρευνα οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις για την συνεπιμέλεια, πανδημία.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 37,2%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΑΛ 6,8%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, άλλο κόμμα 4,8%, αναποφάσιστοι 14%.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα και το 32% τον «κανέναν».

Οι πολίτες στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση θα μπορέσει να φέρει την ανάπτυξη μετά την πανδημία, απάντησαν σε ποσοστό 38% πως αυτό θα το καταφέρει η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 21% θεωρεί ότι θα το καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 33% πιστεύει ότι δεν μπορεί καμία κυβέρνηση.

Το 53% των πολιτών δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, σε αντίθεση με το 40%.Για το πρόγραμμα εμβολιασμού το 67% δήλωσε ικανοποιημένο, έναντι του 25%.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι σε περίπτωση διαζυγίου πρέπει να υπάρχει συνεπιμέλεια των παιδιών εξ΄ ίσου και από τους δύο γονείς;», το 49% απάντησε «ναι», το 30% «όχι» και το 21% «δεν ξέρω δεν απαντώ»

Όσο για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά το 54% θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις, το 25% ευνοϊκές και το 21% απάντησε «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Πηγή: madata.gr