Η Εθνική Ελλάδος κληρώθηκε στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ και θα είναι μαζί με τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία. Το σπουδαίο παιχνίδι με τις ΗΠΑ θα διεξαχθεί στις 28 Αυγούστου στη Μανίλα, δηλαδή 10 ημέρες μετά το φιλικό.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 26/8 απέναντι στην Ιορδανία και στις 30 Αυγούστου θα παίξει με τη Νέα Ζηλανδία.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση των ομίλων, ενώ οι δύο τελευταίες συνεχίζουν σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32. Η Ελλάδα σταυρώνει στη συνέχεια με τον όμιλο της Λιθουανίας, της Αιγύπτου, του Μαυροβουνίου και του Μεξικού.

Το πρόγραμμα στον 3ο όμιλο

Σάββατο 26/8

ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία-Ελλάδα
Δευτέρα 28/8

Ελλάδα-ΗΠΑ
Νέα Ζηλανδία-Ιορδανία
Τετάρτη 30/8

ΗΠΑ-Ιορδανία
Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία

Οι όμιλοι του Μουντομπάσκετ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία και το μεσημέρι του Σαββάτου (29/04) έγινε η κλήρωση για την πρώτη φάση των ομίλων.

Η προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ θα ξεκινήσει από τη Μανίλα (Φιλιππίνες), με τα εμπόδια να είναι υψηλά από νωρίς, αφού θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στη φάση των ομίλων.

Η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία είναι οι άλλες δύο αντίπαλοι της «γαλανόλευκης» στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα, που κληρώθηκε στον 3ο όμιλο, εφόσον περάσει στη β’ φάση των ομίλων διασταυρώνεται με τον 4ο όμιλο, στον οποίο βρίσκονται η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και η Αίγυπτος.

Οι αγώνες των ομίλων Α, Β και C, D θα διεξαχθούν σε δύο διαφορετικά γήπεδα στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Οι όμιλοι Ε και F στην Αρένα της Οκινάουα στην Ιαπωνία και οι όμιλοι G και Η στην Indonesia Arena στην Τζακάρτα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Πηγή: madata.gr