Τον Φέρενς, Ούγγρο αστυνομικό, που λαμβάνει μέρος στην πολυεθνική δύναμη της Frontex η οποία επιτηρεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, παρουσιάζει η επίσημη σελίδα του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης στο facebook.

«Με το ξέσπασμα του COVID-19, είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Πριν από κάθε βάρδια, οι Έλληνες εργαζόμενοι στην υγεία μετράνε τη θερμοκρασία του σώματός μας για να ελέγξουν πιθανές περιπτώσεις λοίμωξης. Είναι πολύ παράξενο να μην κάνουμε χειραψία με τους συναδέλφους μας από άλλες χώρες όταν συναντιόμαστε όταν ξεκινάμε την υπηρεσία μας. Κανονικά στην Ουγγαρία αυτό είναι πολύ αγενές, αλλά στην τρέχουσα κατάσταση πρόκειται φυσικά για μία σωστή συμπεριφορά. Φοράω επίσης μάσκα προσώπου και προσπαθώ να κρατήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από άλλους ανθρώπους» δήλωσε στη σελίδα της Frontex ο Ούγγρος αστυνομικός, σχολιάζοντας πώς είναι οι περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον καιρό του κορωνοϊού.

Ο ίδιος σχολίασε και την υποδοχή και συμπεριφορά των Ελλήνων συναδέλφων του αλλά και κατοίκων του Έβρου. Συγκεκριμένα, περιέγραψε ότι: «Στο τέλος μιας από τις βάρδιες μας στα σύνορα, στο δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο, οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους χειροκροτώντας μας και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξή στην προστασία των συνόρων της Ευρώπης. Ήταν ίσως το πιο φανταστικό συναίσθημα της επαγγελματικής μου καριέρας που θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή».

Πηγή: thestival.gr