Μετά τις έντονες αντιδράσεις εναντίον του, για τη σχέση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να αφήσει τη διαχείριση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Ραγδαίες οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα της Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε πως αφήνει τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας.

Παρελθόν από την ηγεσία της Τσέλσι μετά από είκοσι χρόνια αποτελεί ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς μετά τις κυρώσεις λόγω του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία αποφάσισε να αφήσει τη διαχείριση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα των πρωταθλητών κόσμου.

Η δήλωση του Αμπράμοβιτς
«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Πηγή: madata.gr