Ορκίστηκε σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον επίσκοπο Ωρεων Φιλόθεο, ο Νικόλαος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την τελετή ακολούθησε ολιγόλεπτη συνομιλία της προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε χθες, Κυριακή, με απόφαση του πρωθυπουργού, σε υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές.

«Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορωνοϊό. Η Κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό».

Την ίδια ώρα, τονίζεται πως αναβαθμίζεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Στρατηγός ε.α. και πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φωτό: Intime

Πηγή: thestival.gr