Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε την Δευτέρα 3/8 με τηλεδιάσκεψη, όρισε για τις 22 και 29 Αυγούστου τους δύο αγώνες μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου θα κριθεί μία θέση στο πρωτάθλημα της Super League τη νέα σεζόν.

Επομένως, η Super League την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα παραμείνει με 14 ομάδες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και όπως φαίνεται τελείωσαν άδοξα τα σενάρια για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Οι έδρες των αγώνων μπαράζ θα οριστούν με κλήρωση που θα γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πέρασε πρόταση του μέλους της ΕΠΟ, Παναγιώτη Διακοφώτη, για παραμονή της ακριτικής ομάδας και άνοδο της «ελαφριάς ταξιαρχίας» χωρίς μπαράζ, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα η Super League την επόμενη περίοδο να έχει 15 ομάδες. Αν και ψηφίστηκε, η πρόταση δεν πέρασε.

Εννέα ομάδες ψήφισαν υπέρ και 8 κατά, οι 4 εκπρόσωποι της SL1 (Μπουτσικάρης, Ασλανίδης, Αγραφιώτης, Μάκης Γκαγκάτσης) και οι Γραμμένος, Βακάλης, Αντωνίου, Λασκαράκης. Η πρόταση δεν προχώρησε γιατί σύμφωνα με την τροπολογία Αυγενάκη απαιτούνταν 13 ψήφοι, τα 3/4 δηλαδή των μελών του ΔΣ που έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό σημαίνει, ότι κάπου εδώ τελειώνουν τα σενάρια για αναδιάρθρωση στη μεγάλη κατηγορία που, όπως όλα δείχνουν, και τη νέα περίοδο θα έχει 14 ομάδες, χωρίς τον Πανιώνιο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Ξάνθη ή τον Απόλλωνα Σμύρνης, αν και οι δύο τελευταίες διαφωνούν ως προς τη διεξαγωγή μπαράζ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν πήρε απόφαση για την Super League 2 και τη Football League, κάτι που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση στις 19/8. Να σημειωθεί ότι η μικρή λίγκα επιμένει σε αναδιάρθρωση με 18, 16, 16 ομάδες στις τρεις κατηγορίες, πρόταση που όσον αφορά την μεγάλη κατηγορία, τουλάχιστον, δεν περνάει.

Πηγή: thestival.gr