Η χθεσινή τηλεφωνική παρέμβαση στο δελτίο του ΣΚΑΙ, της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου, μετά τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Παναγίωτη Λάμψια περί υποστήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Νοέμβρη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την οργή της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωση της κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πως παρεμβαίνει στην ελεύθερη δημοσιογραφία.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι η Τσαπανίδου… «μάλωσε» τον δημοσιογράφο.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ ανεμίζουν ως σημαία αυτές τις ημέρες μια καταφανώς προβληματική έκθεση των ΡΧΣ, που κατατάσσει την Ελλάδα κάτω από αφρικανικές και ασιατικές δικτατορίες στην ελευθερία του τύπου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνεται: «Προς επίρρωση του τι εννοούν ως ελεύθερη δημοσιογραφία, είχαμε χθες την επίθεση σε έναν δημοσιογράφο που είπε ότι ο κ. Τσίπρας μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου (που τον μιμείται) και ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζουν κατηγορηματικά τρομοκρατικές οργανώσεις, που επίσης ισχύει. Αρκεί να θυμηθούμε τα 5 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών της 17Ν, τις συγκεντρώσεις της νεολαίας του υπέρ Κουφοντίνα, τις δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα περί “ιδεωδών υπέρ του ανθρώπου” της 17Ν, αλλά και τις δηλώσεις Δρίτσα ότι “δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17Ν”».

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι «Για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται οι δημοσιογράφοι μπορούν να έχουν όση ελευθερία θέλουν, αρκεί να λένε “αυτά που πρέπει”.

Αυτό ήταν και το πνεύμα του “νόμου Παππά” για τον έλεγχο των ΜΜΕ που κρίθηκε αντισυνταγματικός και για τα παρελκόμενα του οποίου ο κ. Παππάς καταδικάστηκε αμετάκλητα 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Τότε, που για τους ΡΧΣ οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα απολάμβαναν περισσότερη ελευθερία από ό,τι σήμερα!

Αυτό καταδεικνύει η κάθοδος του κ. Πολάκη που απειλούσε με προγραφές δημοσιογράφων, κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό επιβεβαιώνει και η χθεσινή πρωτόγνωρη δημόσια παρέμβαση της κ. Τσαπανίδου, μέχρι πρότινος δημοσιογράφου και παρουσιάστριας κεντρικού δελτίου ειδήσεων, για να “μαλώσει” δημοσιογράφο για τις τοποθετήσεις του και να επιπλήξει την παρουσιάστρια του δελτίου και το κανάλι που τις φιλοξενεί!

Δυστυχώς αυτός ήταν και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ = Πολακισμός!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr