Περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, προπηλακίζοντας τους αρχαιοφύλακες, απαιτώντας να σηκώσουν πανό της ομάδας τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, με το υπουργείο Πολιτισμού να βγάζει ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι οπαδοί των Πειραιωτών «απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016».

Παρά την ένταση που επικράτησε, πάντως, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία είναι η εξής: «Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.

Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανό της ομάδας τους, αποχώρησαν.

Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

   
Πολύς κόσμος έξω από το Καραϊσκάκη

Αυτή την ώρα, πάντως, οπαδοί του Ολυμπιακού και μάλιστα πολλοί στον αριθμό, όπως δείχνουν και οι παραπάνω φωτογραφίες, είναι έξω από το Καραϊσκάκη, όπου η ομάδα τους αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Παιχνίδι, μετά τη λήξη του οποίου θα γίνει η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή και η σχετική φιέστα.

newsbeast

Πηγή: madata.gr