Μεγαλώνει η αγανάκτηση στο Λίβερπουλ για την διοίκηση που αποφάσισε τη μείωση μισθών στους υπαλλήλους του συλλόγου.

Η διοίκηση της ομάδας έθεσε σε υποχρεωτική άδεια το μεγαλύτερο μέρος του διοικητικού της προσωπικού, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του συλλόγου, για όσο διάστημα διαρκεί το «λουκέτο» λόγω του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος, όπως προβλέπει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης θα καλύψουν το υπόλοιπο των αποδοχών τους.

Η οργή στρέφεται εναντίον του Αμερικανού ιδιοκτήτη Τζον Χένρι, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου στα 9.7 δισεκατομμύρια δολάρια, ο οποίος βρήκε απλά την ευκαιρία να γλιτώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.

Θυμίζεται ότι την τελευταία διετία οι «κόκκινοι» είχαν ανακοινώσει κέρδη ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τουλάχιστον δέκα μεγάλα στελέχη της διοίκησης δεν υπέστησαν την παραμικρή μείωση στους πενταψήφιους μισθούς τους.

«Είναι ντροπιαστικό για την ομάδα να έχει ιδιοκτήτη ένας Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, που φέρεται σαν τον Σκρουτζ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο. Να πληρώσει κανονικά ή να φύγει», ήταν μόνο… μερικά από τα όσα άκουσε η διοίκηση του Τζον Χένρι.

Πηγή: thestival.gr