Οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες Μαρία Σάκκαρη – Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησαν με 6-3, 6-4 των Καναδών Νταμπρόφσκι/Αλιασιμ και προκρίθηκαν στους «8» στο μικτό διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί θα βρουν απέναντι τους Αυστραλούς Μπάρτι / Πιρς. 

Tσιτσιπάς και Σάκκαρη ήταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία του αγώνα κι έτσι δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αξιόλογους αντιπάλους τους.

 Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι το 8ο game του πρώτου σετ, εκεί όπου η ελληνική έκανε το πρώτο break στο ματς και έφτασε στο 1-0. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο, καθώς «έσπασε» το σερβίς του Καναδά στο πρώτο game κι από εκεί και πέρα προστάτεψε το δικό της για να φτάσει στην επικράτηση.

Καθοριστικό σημείο ήταν το έκτο game του δεύτερου σετ, στο οποίο Νταμπόφσκι και Οζέρ-Αλιασίμ πλησίασαν το break, αλλά τα εξαιρετικά σερβίς του Τσιτσιπά το απέτρεψαν. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό του από τον Ουμπέρ στο «μονό» λίγες ώρες νωρίτερα.

Το Νο2 του ταμπλο θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή της αναμέτρησης Μπάρτι / Πιρς – Ποντορόσκα / Σεμπάλος.

Πηγή: madata.gr